Skip to main content
Nyheter från Berså.se

Novembererbjudande: Gratis Prunusservetter när du handlar i webshopen!

By 8 november, 2019augusti 23rd, 2023No Comments

Få ett paket Prunusservetter kostnadsfritt när du gör en beställning i webbutiken!

Erbjudandet gäller alla våra produkter t.o.m. 30/11 2019.

Prunus är ett plommonsläkte som med sina mjukt formade frukter i vackra färger inspirerade den legendariska formgivaren Stig Lindberg att skapa det numera klassiska mönstret Prunus. Stig Lindberg skapade för porslinsfabriken Gustavsberg i Stockholms skärgård i mitten av 1900-talet. Porslinet tillverkas fortfarande på samma plats av samma fabrik och har blivit en svensk klassiker nästan lika känd som dalahästen.

Prunus var i början lite dyrare än Stig Lindbergs andra mönster och serier. Den enkla anledningen till det var att mönstret innehåller fler färger än de övriga och att den därför var dyrare att producera. Det här gjorde att just Prunus ansågs en liten smula finare och mer förnäm. Prunus letade sig alltså på grund utav de många färgerna in till de finare svenska kafferepen under 1960-talet.