Prunus

Visar alla 7 resultat

Prunus-mönstret, skapat av Stig Lindberg, kännetecknas av en vit botten med stiliserade blå plommon, varje frukt accentuerad med en grön stjälk. De noggrant arrangerade plommonen ger designen en balanserad och harmonisk känsla, vilket gör den både lekfull och sofistikerad. Detta mönster visar Lindbergs förmåga att kombinera enkelhet med estetisk finess.

Prunus produkter

Prunus är ett ikoniskt mönster skapat av den svenska designern Stig Lindberg, känt för sin eleganta och lekfulla stil. Namnet “Prunus” refererar till plommonsläktet eller prunusar som är ett släkte av rosväxter. Det kännetecknas av en vit botten med stiliserade blå plommon, varje frukt noggrant utformad med en grön stjälk. Denna kombination av färger och former ger Prunus-mönstret en harmonisk känsla.

Mönstret designades under 1960-talet och är ett utmärkt exempel på Lindbergs förmåga att skapa tidlösa och visuellt tilltalande mönster. De stiliserade plommonen är arrangerade på ett sätt som skapar en balanserad och sofistikerad estetik. Trots sin enkelhet utstrålar mönstret en stark visuell närvaro, vilket gör det lätt att känna igen och uppskatta.

Prunus-mönstret används på en mängd olika produkter, från porslin till textilier, vilket gör det möjligt att införa en bit av Lindbergs ikoniska design i olika delar av hemmet. Genom att kombinera naturliga element med en modern känsla, har Prunus-mönstret förblivit relevant och älskat i flera decennier.